NFT Basitçe Nedir?

    NFT "Non Fungible Token", türkçemize değiştirilemez token olarak hayatımıza girmiştir. Yalnızca size ait ve türünün tek örneği olarak dijital bir varlıktır. Kısaca çektiğiniz her bir fotoğraf sizin bir NFT' nizdir.
    Nasıl herbir insanın kimlik numarası var ise her bir NFT kendine özeldir ve değeri popülaritesi ile doğru orantılıdır. NFT'niz bir Enes Batur gibi ünlenerek size rızanızla maddi ve sanat kimliğinize de artı olarak işlenir.
        

    Yandaki kediyi bir NFT olarak düşünürek başlayalım. Bunu tüm hakları size aittir ve bunu sattınız. Sizden satın alan kişi bunu tekrar satışa çıkardı düşünelim. Yaratıcısı ve telif hakları size ait olduğu için belirttiğiniz oranda yeni satıştan gelir elde edeceksiniz. Bu da sanatçının sanatının her geçen gün değerlenmesi ve eserleri değerli birisi halinize getirir. Unutmayalım! Bahsettiğimiz ödemeler kripto paralar ile olmaktadır.

    Bir kedi eseri ortaya koydun ve önceki eselerin sonucu seni takip eden birileri var. Artık açık arttırmaya çıkarttın. Ve bir koleksiyoncu geldi. NFT ni rekor fiyatta aldı. Tebrikler artık güzel bir ev alabilirsiniz. Sanatçı olmak bu kadar kolay iken neden sende bu sitelere bir göz atmıyorsun :)
    Sıradaki "NFT Detaylıca Nedir?" yazımız için takipte kalmayı unutma...
Yorumlar