Türkçe Karakterli Domain Almak Mantıklı mi?

Dün.com görmüş olduğunuz gibi ü harfi içermekte ve bu tarayıcılarda https://www.xn--dn-xka.com/ bu şekilde okunmaktadır. Evet gelelim Türkçe domain hakkındaki fikirlerimize;

Öncelikle 3 harfli bir domain alabilmek mümkündür. Ve estetik olarak bize güzel görülmekte. Google ve seo açısından bir dezavantajı yoktur. 3 harfli domaine kapalı çarşıda bir dükkan sahibi olmak diyebiliriz. Türkçe domain olunca bu tartışılır. Daha önce büyük kitlelere ulaşmış Türkçe karakter barındıran bir site görmedik, umarız biz öncüsü olabiliriz. 

Dezavantajları ise yurtdışından erişmek isteyenin yazamaması diyebiliriz. Tabi içi Türkçe olan bir siteye hangi yabancı girmek ister bunu bilmiyoruz. Eğer sizlere iletişim için info'lu bir mail vermemiz gerekirse o mail "info@xn--dn-xka.com" olacak ve bu çok çirkin duruyor. Bazı tarayıcılar adres çubuğunda hala https://www.xn--dn-xka.com olarak göstermekte. Wordpress Cpanel Cloudflare Script tümünde sizi yoracak problemler çıkarabilir. Proje yapılıp satılmak istenirse de pek tatmin edici teklifler alınamaz. Kısaca Türkçe karakterli domain bir risktir ve uzunca yıllar kazanılan alışkanlıkların değişmesi uzun yıllar alır.


Şu an biz bir deney yapıyoruz ve bunu üzerimizde deniyoruz.

Yorumlar